Over mij

Jarenlang worstelde ik met onzekerheid en twijfel over mezelf als moeder, partner en collega. Ook na mijn scheiding in een nieuwe relatie, durfde ik niet voor mezelf op te komen. Ik voelde me vaak ongelukkig en uitgeput door de druk die ik mezelf oplegde om anderen tevreden te stellen. Uiteindelijk eindigde mijn relatie en volgde een hele moeilijke periode.
Ik ontdekte wat de rode draad  in mijn leven was. Ik geloofde niet dat ik leuk, goed en belangrijk genoeg was en dus paste ik mijzelf voortdurend aan en liet ik anderen over mijn grenzen gaan. Ik zocht bevestiging bij anderen, maar realiseerde me dat ik die in mijzelf moest vinden. Maar hoe dan? Door het lezen van het boek “Verslaafd aan liefde”, yoga, mediteren en het steeds beter luisteren naar m’n gevoel leerde ik. Ik voelde rust van binnen.  Het werd steeds duidelijker wat voor mij belangrijk is en wie ik werkelijk ben.  De grootste verandering vond plaats tijdens mijn Touch of matrix opleiding. Tijdens de behandelingen, kon ik veel onbewuste overtuigingen die mij blokkeerden om mezelf te zijn en voor mezelf op te komen, loslaten en omzetten naar positieve overtuigingen. Ik voel me sterker en zelfverzekerder. Ik durf voor mezelf op te komen zonder me schuldig of rot te voelen en dat geeft me een geweldig gevoel. Het belangrijkste is dat ik mezelf accepteer zoals ik ben, met zowel mijn mooie als minder mooie kanten, en daar ben ik  heerlijk tevreden mee.
.

Dit is typisch Bernadette​

  • Ik ben een echt gevoelsmens, praktisch en ben een nuchtere Groningse. Zoals iemand laatst tegen mij zei; “een hele prettige mix.” Ik hou ervan als dingen helder zijn en makkelijk in gebruik, dus geen moeilijke en dure woorden of rituelen, maar gewoon zoals het is. Wat je ziet= wat je krijgt
  • Ik hou van onverwachte dingen en van mensen. Bijvoorbeeld een vriendin die spontaan langs komt, dat het dan zo gezellig is dat ze mee blijft eten en dan met de spullen uit de koelkast een gerechtje maken. Of een vriendin die opbelt om te vragen of ik zin heb om te wandelen, borrelen, eten enzovoort. Ik noem dat cadeautjes en word daar heel blij en gelukkig van.
  • Ik heb een hele positieve energie/instelling waar ik anderen makkelijk in mee kan nemen. Door mijn positieve benadering denk ik vaak in mogelijkheden in plaats van problemen. Voor mij is dat heel waardevol evenals mijn humor en zelfspot.
  • Als ik ergens van overtuigd ben, ga ik er vol voor en heb ik een enorm doorzettingsvermogen. Bijvoorbeeld toen ik na mijn scheiding, enkele weken later dan gepland, de sleutel van mijn nieuwe huis kreeg. Overtuigd dat het het beste was voor mijn kinderen, zette ik alles op alles om hen te laten wennen aan hun nieuwe woonplek. Ik dacht hoe ga ik dit voor elkaar krijgen! Met een enorme energie en wilskracht slaagde ik erin om in om in slechts 2 weken het hele huis te verbouwen, op te knappen en te verhuizen. Ik voelde me ontzettend trots en voldaan. 

“Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”

Ik geloof dat alle gebeurtenissen en mensen een reden hebben om op mijn pad te komen. Of het nu
bewust of onbewust mijn aandacht vraagt, ik zie het als een kans om iets positiefs te leren en meer
inzicht te krijgen over mezelf. Bijvoorbeeld, ik heb mezelf onbewust aangeleerd om anderen altijd
tevreden te stellen uit angst voor conflicten. Dit gedrag en de overtuiging dat je geen ruzie mocht
maken is een patroon geworden in mijn leven, die mij hebben tegengehouden in sommige keuzes.
Door Touch of Matrix kon ik oude overtuigingen loslaten en patronen veranderen. Nu probeer ik
bewust te kiezen voor wat ik echt wil, zelfs als het moeilijk is en niet altijd lukt. De uitspraak “Als je
doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”(Albert Einstein) inspireert me om andere keuzes te maken.
Deze wijsheid heeft geleid tot veranderingen in mijn leven en ik neem het mee voor de rest van mijn
leven.
.

Als je me echt zou kennen dan zou je weten dat......

  • Ik met 2 vriendinnen ben begonnen om van Pieterburen naar de St Pieterberg in Maastricht te wandelen(het Pieterpad) We zijn nu al aan het nadenken welk pad we hierna gaan lopen, de keuze is reuze. Suggesties zijn welkom.
  • Ik het heerlijk vind om te beeldhouwen. Lekker rammen met een klopper en beitel op een stuk steen….en dan ineens krijgt het vorm en wordt het mijn creatie.
  • Ik impulsief kan zijn. Zo ben ik laatst teruggelopen om iemand die ik voorbij was gewandeld te zeggen dat diegene zo’n mooie uitstraling had en ik daar blij van werd
  • Ik op mijn vrije dag vaak de dag begin met een kop koffie in bed en dat een enorme traktatie vind aan mezelf
  • Ik meezing en beweeg met muziek. Ook als ik met oortjes in op de fiets zit of aan het wandelen ben. Dit bezorgt me vaak vrolijke blikken van anderen, maar ook rollende ogen en een zucht van mijn 2 lieve puberkinderen…MAHAMM doe normaal!